Blog

——

Hex punch pin manufacturers take you to understand why the punch is easy to break


Release time:

2022-05-23

Why is the punch easy to break? How to deal with it? Besides the punch material and the design of the punch itself, what other reasons do hex punch pin manufacturers tell you?

Why is the punch easy to break? How to deal with it? Besides the punch material and the design of the punch itself, what other reasons do hex punch pin manufacturers tell you? Now let's take a look at the reasons why the punch is easy to break and the solutions with our company's technical staff.
1. Reason: The hardness of the punch is too high, and the material of the punch is wrong.

Low price hex punch pin from China manufacturer
Solution: replace the punch material and adjust the heat treatment hardness.
2. Reason: Improper positioning of the material causes the punching punch to cut one side and break due to uneven stress.
Solution: The hex punch pin manufacturer tells you to adjust the positioning or feeding device.
3. Reason: The angle caused by the material does not meet the requirements, resulting in dimensional deviation.
Solution: Change the material or readjust the gap.
4. Reason: The fixed part (splint) of the punch is offset from the guide part (plate).
Solution: Repair or re-cut the block to make the punch go up and down smoothly.
5. Reason: the hex punch pin manufacturer tells you that the punch edge is not sharp. Cold heading punch
Solution: Regrind the cutting edge.
6. Reason: The closing height is too low, and the punch cutting into the knife edge is too long.
Solution: The hex punch pin manufacturer tells you to adjust the closing height to make the punch blade the right length.
7. Reason: The mold is not adjusted in place, resulting in angle error and size deviation.
Solution: Adjust the closing height or angle difference.
8. Reason: The scrap of the lower die blocks the knife edge, causing the punch to break.
Solution: Re-drill large blanking holes to make blanking smooth.
9. Reason: The height of the jackknife is not enough, and the bending punch is too short to fit into the jackknife.
Solution: Increase the height of the jackknife.
10. Reason: The bending speed is too fast to cause the deformation of the bending root. Hexagonal punch
Solution: The hex punch pin manufacturer tells you to adjust the speed ratio control and choose a reasonable speed.

Key words:


CONTACT FORM


We’ll take the time to explain the recommended solution and its price!

Business License